Kim Lammers CIRCULR.
CIRCULR.

Sport als
verbindende
factor.

Bij CIRCULR. hebben we een topsportmentaliteit. Kansen grijpen we met beide handen aan, we vertrouwen op onszelf, op ons team en wijken niet af van het doel. Want een duidelijk doel, dat hebben we. Wij willen de sportwereld verduurzamen. Samen bewijzen we dat het kan: onze collectie wordt gemaakt van gerecyclede en geupcyclede materialen uit de sport- en kledingindustrie.

Nog steeds worden er elke minuut miljoenen nieuwe kledingstukken gemaakt. Met grote gevolgen voor onze planeet. Een jaarlijks verbruik van meer dan 31,5 miljoen olympische zwembaden met water, meer dan 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot, 92 miljoen ton aan afval en oneindig veel chemicaliën die in onze oceanen terecht komen. En dan te bedenken dat er elke seconde containers vol met kleding in verbrandingsovens belanden. Kleding die perfect geschikt is om op een duurzame manier te recyclen. Juist ja, tijd om in actie te komen!

Onze sportieve kleding is gemaakt van 100% gerecyclede materialen, afkomstig van reststromen uit de sportwereld en de kledingindustrie.  Zo kunnen de  vezels van een versleten trainingsbroek weer worden gebruikt voor de productie van een CIRCULR. Sweater. Of gebruiken we oude sponsordoeken om sporttassen van te maken. Door vrijwel geen gebruik te maken van nieuwe virgin materialen beperken we onze impact op het milieu. Voor onze kleding betekent dit 99% minder waterverbruik en 50% minder CO2 uitstoot!

A day at
CIRCULR.

Door kennis, creativiteit en een goede dosis doorzettingsvermogen te combineren met  een groot netwerk in de sportwereld gaan wij de uitdaging aan. Samen kunnen we de sportwereld verduurzamen. Wil jij hier ook aan bijdragen? Sluit je dan nu met je sportclub of bedrijf bij ons aan of neem een kijkje in onze webshop.

In
de
media.