CIRCULR. is op een missie

CIRCULR. is op een missie: de sportwereld 100% circulair maken. Dit gaan we doen door oude sportmaterialen en sportkleding te recyclen en als grondstoffen voor nieuwe producten gebruiken. Door duurzame partnerships met recyclingbedrijven en innovatieve productiepartners op te zetten pakken we product voor product aan.

Circulaire pionnen

Onmisbaar op het sportveld: pionnen! Om blessures te voorkomen worden de bekende “hoedjes” van flexibel, dun Polyethyleen (PE) geproduceerd. Ze verkleuren door de zon en scheuren snel door fysiek contact. Aan het einde van de levensduur belanden ze meestal bij het restafval.

In samenwerking met Kras Recycling en Flow Products de CIRCULR. Training Cones ontwikkeld: We nemen oude pionnen en bidons (ook van PE) van sportverenigingen retour en verwerken ze in de eerste circulaire pionnen ter wereld. Made in Holland!

Trui van morgen

Ieder jaar worden er in Nederland miljoenen kilo’s aan kleding verbrand. Zonde, want zelfs versleten textiel is vaak nog prima geschikt als grondstof voor nieuwe kleding. Door gebruikte sportkleding in te zamelen en te recyclen tot nieuwe sportkleding verlagen we de impact op het milieu én gaan we verspilling tegen.

Begin 2022 heeft CIRCULR. i.s.m. ABN AMRO een kleding inzamelactie op ruim 50 hockeyclubs gedaan, voor de productie van de Trui van morgen. Deze 100% gerecyclede sweater is verkrijgbaar in de webshop.

Besparingen t.o.v. kleding gemaakt van nieuw katoen en polyester:
1. 99% minder waterverbruik
2. 50% minder CO2 uitstoot

Proces: de trui van morgen

proces oude kleding circulr.

Van oude
sport
kleding...

Oude sportkleding wordt ingezameld bij sportclubs, bedrijven en particulieren.

Lopende band naar balenpers CIRCULR

Naar het
sorteer
centrum...

De kleding wordt gesorteerd, knopen en ritsen worden verwijderd.

vervezeld katoen

Naar vezels..

In de vervezelmachine wordt de kleding teruggebracht tot vezels en gemixed met 20% snijresten en 50% gerecycled PET polyester.

gerecycled garen

Naar nieuw garen...

Samen worden de vezels weer tot een nieuw, stevig en 100% gerecycled garen gesponnen.

CIRCULR.

Naar CIRCULR. sportswear!

Van de garens wordt nieuwe sweatstof gemaakt wat verwerkt wordt tot nieuwe CIRCULR. kleding.