Een sportief land

Maar liefst één op de drie Nederlanders is lid van een sportvereniging. Jaarlijks verbruiken we samen miljoenen kilo’s aan sportkleding en -materialen. Wist je dat een groot deel van deze producten uiteindelijk via het restafval in de verbrandingsoven belandt? Het is tijd dat we hier verandering in gaan brengen!

Versleten sportmaterialen als grondstof voor nieuwe producten

CIRCULR. is het Nederlandse, circulaire label met een aanstekelijk doel: de sportwereld 100% circulair en klimaatneutraal maken. Dat doen we door oude sportmaterialen en -kleding te gebruiken als grondstoffen voor nieuwe. Dit beperkt de uitstoot van CO2, vermindert energieverbruik en bespaart miljoenen liters water. 

Hergebruik en recycling

De inzameling verloopt via ClubHub (www.clubhub.nl). Na inzameling worden deze tot grondstoffen verwerkt bij onze recyclingpartners. Wij kunnen hier vervolgens weer nieuwe, circulaire producten van maken. Van pionnen, hesjes en sportswear tot volledig circulaire boarding voor langs het veld!

Circulariteit is als teamsport

We kunnen het niet alleen. We werken samen met recyclingbedrijven, producenten, sportmerken, retailers, verenigingen, bonden én het bedrijfsleven! 

EU Greendeal

We staan achter de doelstellingen van de EU Greendeal. Daarmee streven we naar een verminderde uitstoot broeikasgassen en economische groei zonder uitputting van grondstoffen.